Vergissing rond dichter Gossaert

AMSTERDAM, 26 maart.Twee wetenschappers hebben twee onbekende dichtbundels ten onrechte toegeschreven aan de dichter Geerten Gossaert (1884-1958). De literair-historici Reinier Salverda en Jaap Harskamp erkenden zaterdag in dagblad Trouw dat ze er met hun `literaire ontdekking` naast zaten. De volkomen onbekend gebleven J.F. Kunst blijkt de auteur te zijn van de bundels Langs den weg uit 1928 en Melati en rotanuit 1948. De wetenschappers stelden eerder dat achter het pseudoniem J.F. Kunst de dichter Gossaert schuilde, vanwege de overeenkomsten met de poëzie in diens bundel Experimenten (1911). De kleindochter van J.F. Kunst (1879-1948) wees vervolgens op het bestaan van haar grootvader, officier van justitie in Soerabaja geweest en auteur van de dichtbundels.