Tropische vis is in China lekkernij

Tropische vis is in China lekkernij Hongkong, 26 maart. Tropische vis zwemt in een aquarium in een restaurant in Hongkong. De consumptie van koraalvis explodeert dankzij een groeiende clientèle in China. Hongkong functioneert „als een stofzuiger in de regio”, stelt Andy Cornish van het Wereldnatuurfonds in Hongkong. „Koraalriffen rond Hongkong zijn al decennia geleden uitgeput en de handel gaat verder en verder om vis in handen te krijgen.” Vis in de gehele Stille Oceaan wordt nu bedreigd. Foto Reuters Fishes are displayed in a fish tank at a restaurant in Hong Kong March 23, 2007. Restaurant fish tanks in Hong Kong are filled with exotic fish species gathered from all around Southeast Asia, Australia and even remote Pacific islands, such as Fiji and Vanuatu. Considered a delicacy, demand for coral fish has exploded in line with China's booming economy and some species such as the humphead wrasse are already endangered. Picture taken March 23, 2007. To match feature HONGKONG-FISH/ENDANGERED REUTERS/Paul Yeung (CHINA) REUTERS