Televisie Voorkeur

actualiteiten

EénVandaag. In de depots van het Tropenmuseum liggen 1200 schedels afkomstig van het Indonesische eiland Biak. Liggen ze daar voor een onderzoek en zo ja, wat is daar dan het nut van? Een reportage over de menselijke overblijfselen met o.a. commentaar van tatoeage-expert Henk Schiffmacher. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Afgelopen dinsdag werd een konvooi van de Nederlandse militairen in Uruzgan getroffen door een zelfmoordaanslag. Een reportage over de soldaten in het konvooi. Verder: de schijnveiligheid van antivirussoftware. De meeste beveiligingspakketten bieden geen afdoende bescherming tegen hackers. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova. Reportage over de Poolse werknemers in Nederland en de nominatie van de auteurs voor de Libris Literatuur Prijs 2007 uit de eerder bekend geworden longlist. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

0032: Jolana. Het verhaal van een Roma-familie, die wegens racisme uit Slowakije emigreerde. Jolana verblijft al elf jaar in België waarvan zeven in diverse asielcentra, samen met haar drie dochters en haar zoon. België 1 (Eén), 20.40-21.30u.

De Wouter Tapes: Een verschrikkelijke ervaring. Tweede, laatste deel van een tweedelige documentaire waarin PvdA-leider Wouter Bos een reeks gesproken dagboeken bijhoudt. Een zoektocht naar leiderschap van november 2005 tot aan de bordesscène van het nieuwe kabinet. Ned.2, 20.55-21.50u.

Slave children. Documentaire onderzoekt op drie continenten vormen van slavernij. Met vijf kindslaven die hun ervaringen vertellen. BBC 2, 22.00-23.30u.

Dokument: Het gelijk van mijn tante. Regisseur Saskia Gubbels volgt haar tante Els, die is opgenomen in een psychiatrische instelling omdat ze zich ziek en wanhopig voelt. Uiteindelijk verblijft ze, met een rechterlijke machtiging, een jaar in de instelling. Langzaamaan vindt ze de weg terug naar huis. De documentaire wordt uitgezonden naar aanleiding van de Week van de Psychiatrie 2007, 26 tot en met 30 maart. Ned. 2, 22.50-23.10u.

Dossier 2300: Aso’s in de lucht. Documentaire over asociaal gedrag van vliegtuigpassagiers. RTL4, 22.55-23.55u.

VPRO’s Import: Al Otro Lado. Corrido is een muziekstijl met een tweehonderd jaar oude traditie. Narco-corrido is één van de vitaalste muziekvormen in Noord Amerika. Het verhaalt over het immigrantenleven en de drugsonderwereld. Corrido wordt beoefend door de Mexicaan Magdiel. Om zijn levensomstandigheden te verbeteren kan hij drugskoerier worden, of illegaal de grens over naar Amerika. Magdiel ontmoet een ‘Coyote’, een gids die mensen illegaal de grens over helpt. De gids wil Magdiel helpen, in ruil voor een mooi lied over zichzelf. Ned.2, 0.10-1.20u.

praatprogramma

De wereld draait door. Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking vertelt over het project Day for Change van Unicef, Astrid Joosten maakt reclame voor haar nieuwe programma Het Hof van Joosten, dat vrijdag 30 maart begint, Douwe Heeringa, de ‘Friese Jacques Brel’, is te gast en Kamagurka heeft een vliegtuig beschilderd. Tafelheer is acteur Thijs Römer. Ned.3, 19.30-20.10u.

Pauw & Witteman. Gast is o.a. Boudewijn de Groot die zijn nieuwe cd Lage landen promoot en verder vertelt over Hoogtevrees in Babylon, waarin de teksten werden gebundeld die De Groot schreef in de periode 1963-2006. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

WerkZat: Kevin en Yvonne. Serie programma's over mensen die niet tevreden zijn met hun werk en hun leven. Met hulp van een coach proberen zij een carrièreswitch te maken. Ned.2, 19.55-20.25u.

Spuiten en slikken. Talkshow over seks en drugs. Sophie Hilbrand ontvangt gasten aan tafel, Filemon Wesselink staat op de rode loper en experimenteert in de studio. In dit seizoen onderzoekt het team ook of ze een liefdevolle pornofilm kunnen maken. Ned.3, 23.15-0.05u.

Sleep clinic. In de slaapkliniek in Papworth wordt onder meer onderzocht hoe de nachtmerries van Derek kunnen worden beheerst, zodat hij niet meer wakker wordt met gebroken ribben en vingers. BBC 1, 23.35-0.05u.

Consument

Radar. Nogmaals aandacht voor cholesterolverlagende medicijnen die op grote schaal worden voorgeschreven, met nieuwe feiten en reacties op de voorgaande uitzending en met een discussie in de studio tussen voor- en tegenstanders van het medicijn. Ned. 1, 20.30-21.10u.

sport

De Wedstrijden. Voorbeschouwing op de oefenwedstrijd jong Oranje-jong Ierland en de kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap Slovenië-Nederland. Tien, 22.30-23.35u.