Schoolboeken verkocht

De overname van de educatieve divisie van Wolters Kluwer is rond. De Britse investeringsmaatschappij Bridgepoint betaalt 774 miljoen euro voor de uitgeverij van schoolboeken. Dat maakten beide bedrijven vanochtend bekend.

De educatieve divisie wordt een apart bedrijf, waarvan de naam nog moet worden bedacht. Bedrijfsonderdelen Wolters-Noordhoff, de uitgever van de Bosatlas, en het Belgische Wolters Plantyn zullen binnen anderhalf jaar de naam Wolters schrappen. Het volledige management van de educatieve divisie gaat mee naar de investeerder.

Volgens een woordvoerster van Wolters Kluwer zal voor het personeel nauwelijks iets veranderen. Zij zegt dat de educatieve divisie door deze overname de investeringen zal kunnen doen die nodig zijn. Vooral op het gebied van elektronische leermiddelen wil het bedrijf uitbreiden. Wolters Kluwer gaf eind vorig jaar aan dat het zelf deze investeringen niet wilde doen.

Sinds vrijdag bekend werd dat de overname bijna rond was, steeg het aandeel Wolters Kluwer van 22,50 euro tot 23,05 euro vandaag rond het middaguur. De overnameprijs die Bridgepoint betaalt, is hoger dan analisten hadden verwacht. Vanochtend maakte Wolters Kluwer bekend dat het 475 miljoen euro gaat teruggeven aan aandeelhouders, door eigen aandelen te kopen.