Radio Voorkeur

Desmet live. Schrijver/dichter David van Reybrouck vertelt over zijn roman Slagschaduw en over de Nacht van de Poëzie. Actrice Jaqueline Blom (ook gast in Kunststof, Radio 1, 19.04-20.04u.) vertelt over het stuk Onschuld van het RO Theater, een kleurrijk panorama van gelukzoekers aan de rand van de maatschappij. Wouter Kusters en Sam Gerrits vertellen als ervaringsdeskundigen over hun boek Alleen. Berichten uit de isoleercel. Radio 5, 18.02-19.50u.

Componist van de week. De Boheemse componist Johann Stamitz (1717-1757) geldt als grondlegger van de klassieke stijl en werd bewonderd door Mozart. Stamitz werd beroemd met het zogenoemde Mannheimer crescendo, waarbij een muziekstuk op dramatische wijze geleidelijk luider wordt. Vijf werken van hem zijn te horen. Radio 4, 19.30-20.02u.

Casa luna. Jolijn Santegoeds over het ‘antisepareerboekje’, tegen bepaalde therapieën in de zorg. Santegoeds zat als puber twee jaar in een isoleercel en streeft naar het uitbannen van dwang en opsluiting in jeugdzorg en psychiatrie. Radio 1, 0.04-0.45u.