Projector voor de iPod Video

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd de eerste iPod aangekondigd die video’s kon vertonen. Hoewel het beeld van het kleine 2,5 inch-kleurenscherm niet slecht is, blijkt er toch behoefte te zijn aan apparaten die een iPod Video met een grootbeeld-tv verbinden. Zodat je niet als een slechtziende Vollidiot met je neus tegen je iPod gedrukt hoeft

PJ258D_h.jpgOngeveer anderhalf jaar geleden werd de eerste iPod aangekondigd die video’s kon vertonen. Hoewel het beeld van het kleine 2,5 inch-kleurenscherm niet slecht is, blijkt er toch behoefte te zijn aan apparaten die een iPod Video met een grootbeeld-tv verbinden. Zodat je niet als een slechtziende Vollidiot met je neus tegen je iPod gedrukt hoeft te zitten om de ondertiteling te lezen.
Apple heeft een eigen Universal dock voor 39 euro, maar die is wel heel erg rudimentair. Er zijn betere video-docks zoals de Philips DCP850. Die kan ook dvd’s afspelen en heeft een lcd-scherm van 7 of 8,5 inch (260 of 350 euro, 200 dollar in de VS) met afstandsbediening.

Viewsonic ontwierp een beamer met ingebouwde iPod-dock die films op 1024 x 768 formaat projecteert. De PJ258D heeft een lichtsterkte van 2.000 ansi-lumen. Dat houdt niet over als je overdag films wilt bekijken. De prijs is er dan ook naar: 999 euro is relatief weinig geld voor een beamer. Een echte home-entertainmentprojector heeft een hogere (breedbeeld)resolutie, grotere lichtsterkte en een prijskaartje waarvoor je minstens tien iPods kunt kopen.
Deze week ligt ook de Apple TV in de winkel. Dat kastje van 300 euro, in feite een mini-pc met een harde schijf van 40 GB en een hoogwaardige video-uitgang (HDMI en component), synchroniseert net als een iPod met de iTunes-database op de pc. Videobestanden kun je ook streaming op de televisie afspelen. Spekkie voor het bekkie van het hebben-team, dus binnenkort lees je hier een test.

    • Marc Hijink