Overname Nissan Diesel bijna rond

Gotenburg, 26 maart. Het Zweedse Volvo, de op één na grootste truckbouwer ter wereld, heeft de overname van de Japanse branchegenoot Nissan Diesel vrijwel rond. Het concern verklaarde gisteren dat 96 procent van de aandeelhouders van Nissan Diesel hebben ingestemd met het overnamebod van 827 miljoen euro. Volvo denkt de inkoop van de resterende aandelen eind september te hebben afgerond. Het concern uit Gotenburg, dat voor 20 procent in handen is van Renault, had al een belang van 19 procent in Nissan Diesel. De Zweden brachten op 20 februari een bod uit van 540 yen (3,44 euro) per aandeel, een premie van 22 procent op de slotkoers de dag daarvoor. Ook neemt Volvo een schuld van 806 miljoen euro van Nissan Diesel over. Volvo maakte ook bekend dat het de publicatie van zijn kwartaalcijfers uitstelt van 25 april tot 11 mei. Dan publiceert Nissan Diesel jaarcijfers over 2006.