nader bekeken

Het Nederlands elftal krijgt nog zeven kansen om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden. Na de uitwedstrijd van overmorgen in Celje tegen Slovenië, volgt nog drie keer een dubbel programma met een wedstrijd op zaterdag en de daaropvolgende woensdag. Na de thuiswedstrijd tegen Bulgarije op zaterdag 8 september in de Amsterdam Arena volgt woensdag 12 september het uitduel tegen Albanië. Goede kans dat de beslissing voor plaatsing valt op zaterdag 13 oktober als Nederland uit tegen Roemenië speelt. De woensdag erop volgt de thuiswedstrijd tegen Slovenië. De voorronde wordt afgesloten met een thuiswedstrijd (zaterdag 17 november) tegen Luxemburg en een uitwedstrijd (woensdag 21 november) tegen Wit-Rusland. Naast de groepswinnaar plaatst ook de nummer twee zich voor de eindronde.