Internet Voorkeur

De Dag van de Dag. Ook zo moe van al die ‘feestdagen’? Secretaressedag, dierendag, dag van het levenslied, dag van de meteorologie. Probeer een gekke feestdag te verzinnen en hij bestaat al. Op de website Dag van de Dag is elke dag een bijzondere dag. Want niet gisteren of morgen kun je iets laten gebeuren, maar alleen vandaag, schrijven de makers op de site. Ze pleiten voor een Nationale Dag van de Dag. Enerzijds is Dag van de Dag bedoeld als parodie op al die dagen van, anderzijds proberen de initiatiefnemers daadwerkelijk een omslag bewerkstelligen bij de bezoekers van hun site: ze willen mensen stimuleren hun dagelijkse sleur te doorbreken en opnieuw keuzes te maken. Voor het geval de bezoekers niet weten hoe ze meer ‘schwung’ in hun leven moeten brengen, krijgen ze vast wat tips mee. Voorbeelden: Zeg al je lidmaatschappen op! Lees de gedachten van anderen hardop! Weiger om vandaag vrouwen een hand te geven! Boek een lastminute!

Verder is op Dag van de Dag een link te vinden naar het Interactive Museum of News in Washington D.C. Op de site van het nieuwsmuseum staan 574 voorkanten van kranten uit de hele wereld. En hierop kan je nalezen welke keuzes andere mensen zoal vandaag hebben gemaakt.

Meer informatie op www.dagvandedag.nl