Indiase cricketfans uiten hun onvrede

Indiase cricketfans uiten hun onvrede New Delhi, 26 maart. Enkele honderden cricketfans in heel India verbrandden zaterdag foto’s van spelers van het nationale cricketteam. Ook werden er nepbegrafenissen gehouden. Met hun acties wilden de supporters hun onvrede uiten over de verrassende nederlaag tegen Sri Lanka, een dag eerder op het wereldkampioenschap cricket in Port of Spain. Door de zege van Bangladesh tegen Bermuda in dezelfde groep is de wereldkampioen van 1983 uitgeschakeld op het WK. Eerder werd Pakistan ook al uitgeschakeld, na een nederlaag tegen het veel lager ingeschatte Ierland. Coach Bob Woolmer van Pakistan werd een dag na die tragedie vermoord. Dat mysterie is nog niet opgelost. Foto Reuters Cricket fans burn posters of Indian cricket team players during a protest in New Delhi March 24, 2007. Hundreds of cricket fans across India burnt effigies, defaced posters and held mock funeral processions of the national team, a day after their defeat to Sri Lanka in the World Cup match in the Caribbean. REUTERS/Parth Sanyal (INDIA) REUTERS