Goedkoop vliegen

Met mild enthousiasme lees ik over het streven van minister Cramer (Milieu, PvdA) om het rijden met een `schone` lease- auto te belonen. Ook het kopen van een goed geïsoleerd huis zou fiscale voordelen opleveren. Allemaal goede ideeën met een zeer goed uitgangspunt. Wat mij dan weer compleet pessimistisch maakt over de toekomst van deze aardbol: het nieuws dat het Europese parlement positief heeft gereageerd op een luchtvaartakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Wat zijn de gevolgen? Goedkopere tickets, dus meer vluchten naar Amerika, dus meer CO2-uitstoot. Ik vraag me dan ook heel hard af of de veranderingen die Cramers ideeën teweeg zouden kunnen brengen, opwegen tegen die vele extra vliegtuigen die dagelijks zullen vliegen.

    • Judith Sevestre Leiden