Energieconcern Eon verhoogt bod op Spaans Endesa

Madrid, 26 maart. Het Duitse energiebedrijf Eon heeft vanmorgen zijn bod op het Spaanse Endesa verhoogd. Daarmee probeert Eon een verwacht bod van de Spaanse bouwer Accione en de Italiaanse stroomproducent Enel te pareren. Deze bedrijven lieten vrijdag weten belangstelling te hebben voor Endesa. Eon heeft nu 42,3 miljard euro over voor Endesa. Per aandeel komt dat neer op 40 euro. Eerder boden de Duitsers 38,75 euro per aandeel. Eon is ontstemd over de gezamenlijke actie van Enel en Accione, die vrijdag aangaven een bod te zullen doen zodra een meerderheid van de aandeelhouders van Endesa het bod van Eon afwijst. Enel en Accione hebben samen een belang van 46 procent opgebouwd in Endesa. De Spaanse beurstoezichthouder heeft laten weten dat Enel en Accione geen bod mogen uitbrengen tot zes maanden na het verstrijken van het bod van Eon.