Boekenweek breekt opnieuw records

AMSTERDAM. In de 72ste Boekenweek, die zaterdag eindigde, hebben ongeveer 900.000 mensen een boekwinkel bezocht. Dat zijn 100.000 bezoekers meer dan tijdens de Boekenweek van 2006. Dat meldt de organiserende CPNB, op basis van een telefonische steekproef. Literaire titels domineerden de verkoop, aldus de CPNB, zoals Lucifer (Connie Palmen), De Wandelaar (Adriaan van Dis), Het huis van de moskee (Kader Abdolah), De Vliegeraar (Khaled Hosseini) en De goede stad (Geert Mak). De meeste boekwinkels waren zaterdag door hun voorraad van het Boekenweekgeschenk heen. De Brug, geschreven door Geert Mak, verscheen in een oplage van 890.000 exemplaren. Ook de Turkse vertaling Köprü (20.000 exemplaren) is bijna volledig weggegeven. Bij de openbare bibliotheken meldden zich tijdens de Boekenweek 17.000 nieuwe leden aan, 6.000 meer dan in 2006.