7 redenen om uit te gaan

1 Uit eten met iens

Deeg

Lange Nieuwstraat 71, UtrechtTelefoon (030) 233 11 04Keuken open 17.30-22.00u.Gem. prijs 3-gangen à la carte 29,50 euro Categorie: Hip

Als voorafje kun je zelf een combinatie maken van drie kleine voorgerechten die op één bord worden geserveerd. De hoofdgerechten zijn wat minder spraakmakend, maar zeker niet slecht. Er worden bijna alleen biologische producten van het seizoen gebruikt; ook biologische wijn is verkrijgbaar. De goede spijzen, de strakke inrichting en de bescheiden, maar alerte bediening zorgen voor een kwalitatief hoogstaand avondje uit.

goed | Heerlijk gegeten in een ontspannen sfeer. Verse biologische producten op een verrassende manier klaargemaakt. Goede verhouding tussen vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Bijzonder is de keuze voor drie kleine voorgerechten. (19-02-2007 J.O. te Den Haag)

uitstekend | Prima tent met goed eten. Beetje alternatief, met hier en daar wat beperkingen in de keuzeset. Het eten is met zorg bereid en de ingrediënten zijn vers. Ik ben hier al meerdere malen geweest en ben nog nooit teleurgesteld. (28-10-2006 A.D. te Utrecht)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 KUNST 11-DAAGSE

Standing out in the universe

Utrecht: Rood | Noot, Oude Vleutenseweg 33. Van 26 maart t/m 6 april. Inl: 06-27524301; www.demaan.com

Elf dagen lang biedt de voormalige paardenfokkerij Rood | Noot plek aan onverwachte sessies van toneel, muziek, beeldende kunst en poëzie. Laat je verrassen door een marathon boerendrama, autobahn-akoestiek, oefeningen in loomheid, een fit klein geitje en meer. Met o.a. Jelte van Andel, Wout de Boer, Martijn Buijnsters, Egbert Jan Harte Boerma, Peter Kolpa, Tabea Martin, Miguel Pukkel, Kirsten Roosendaal en Anne Wellmer. Rood | Noot is het nieuwe atelier van kunstenaarsinitiatief de Maan, dat opereert vanuit Utrecht.

3 Academisch Café

Promovendi op de zeepkist

Zwolle: Café De Tagrijn, Buitenkant 8. Tijd: 20.00-22.30 uur. Toegang: gratis. Inl: www.alumni.uu.nl

Utrechtse promovendi gaan op de 371ste dies van de Universiteit Utrecht elkaar verbaal te lijf in Zwolle. Drie sprekers zijn uitgenodigd om te komen praten over hun onderzoek. Zij krijgen allen een kwartier vrije spreektijd om je te overtuigen, interesseren, boeien of te laten lachen. Daarna krijg je de tijd om de spreker vragen te stellen of met hem/haar in debat te gaan. Aan het einde van de avond wordt de publieksprijs uitgereikt aan de beste spreker, gekozen door het publiek via een applausmeter.

4 CABARET

Statement van het vrije woord!

Amsterdam: Comedytheater, Nes 110. Aanvang 20.30u. Entree: 12,50 euro. Reserveren: 030-6300606; www.cabaret.nl/statement.html

Het cabaretduo Ewout en Etienne (onlangs bedreigd vanuit de moslimhoek) en Amar, cabaretier en tevens moslim (onlangs bedreigd door Wilders-sympathisanten) maken een statement van het vrije woord. Vanavond spelen zij samen in het Amsterdamse Comedytheater ongecensureerd gedeelten uit hun programma. Een voorstelling waarin ze hun verhaal kunnen laten zien aan iedereen die het wil zien.

5 WETENSCHAPSCAFÉ

De tijd van je leven

Rotterdam: Doelencafé, Schouwburgplein 52. Aanvang: 19.30u. Inl: 010-4081144 & www.reflexie.org

Iedereen die wel eens een lange vliegreis door verschillende tijdzones heeft gemaakt, weet dat het lichaam na aankomst nog enkele dagen ontregeld is: de welbekende jetlag. Op ongelegen momenten vraagt het lijf om eten en slaap. We worden ons weer bewust van onze ‘biologische klok’ die ons dag- en nachtritme bepaalt. Tijdens het Wetenschapscafé ‘De tijd van je leven’ wordt ingegaan op het belang van deze interne klok.

6 MUZIEKTHEATER

Het Mysterie van Majorana

Enschede: Vrijhof Cultuurcentrum UT. Aanvang: 20.15u. Inl/res: www.cultuur.utwente.nl

Theater Adhoc presenteert Het Mysterie van Majorana, een ontmoeting van theater, muziek & fysica. Op 26 maart 1938 verdween de 31-jarige Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana tijdens een bootreis van Napels naar Palermo. Anno 2007 tast men nog altijd in het duister omtrent de ware toedracht van zijn verdwijning. In een muzikale voorstelling ontrafelt Theater Adhoc Het Mysterie van Majorana. Muzikaal is de voorstelling onder meer geïnspireerd door de liederen van de Italiaanse componist Giacinto Scelsi (1905-1988).

7 MUZIEK

Lord of the Yum-Yum

Den Haag: De Garage, Zuidwal 52 B. Aanvang: 22.00u, deuren 21.30u. Inl: www.goldcoast.nl/garage

De Garage is een kunstenaarsinitiatief dat opereert in en vanuit de voormalige opslagruimte van een ijzerwarenzaak. Elke maand organiseert de Garage ‘Den Haag Ruist’, waarin optredens plaatshebben op het gebied van nieuwe muziek. Vanavond is er een optreden van de Amerikaanse act Lord of the Yum-Yum, ook bekend als Paul V., die met behulp van elektronische technologie de moderne stem tot nieuwe hoogten brengt.

7 MUZIEK

Lord of the Yum-Yum

Den Haag: De Garage, Zuidwal 52 B. Aanvang: 22.00u, deuren 21.30u. Inl: www.goldcoast.nl/garage

De Garage is een kunstenaarsinitiatief dat opereert in en vanuit de voormalige opslagruimte van een ijzerwarenzaak. Elke maand organiseert de Garage ‘Den Haag Ruist’, waarin optredens plaatshebben op het gebied van nieuwe muziek. Vanavond is er een optreden van de Amerikaanse act Lord of the Yum-Yum, ook bekend als Paul V., die met behulp van elektronische technologie de moderne stem tot nieuwe hoogten brengt.