Remco krijgt klappen

mars.jpgToen ik hem gisteravond bezorgd belde, zat hij al met collega Jelle Brandt Corstius achter de Dagestaanse cognac in de nachttrein naar Moskou. Jawel, mijn kantoorgenoot Remco Reiding, geslagen, vernederd, in een bus geduwd en twee uur lang aan de genade van de Russische politie overgeleverd! Hij accepteerde mij felicitaties met gratie. Ik ben best jaloers.

Remco en Jelle werden opgepakt bij bij een nieuwe poging tot ‘Mars der Onvrede’ van Kasparov’s ‘Een Ander Rusland’. Ditmaal in Nizjni Novgorod, waar de macht de regie niet uit handen gaf

Waar draaide het om? ’Een Ander Rusland’ mocht niet betogen op een centraal plein, wel ergens in een buitenwijk. Dus gingen ze betogen op het centrale plein. En toen moest de politie natuurlijk …. nou ja, lees hier in The Moscow Times. Police in riot gear formed a barrier around the square, “to protect the children,” one policeman explained.

nota bene, voor de vertalers: Марш несогласных vind ik lastig te vertalen. Ik lees vaak variaties op ‘mars van zij die het oneens zijn’  wat ik heel lelijk vind. ‘Mars der Onvrede’ prefereer ik dan. Iemand nog een alternatief?

    • Coen van Zwol