Opinie

    • Youp

Zieke Fons

Worden al die sneue belspelletjesspelers belazerd? Fons van Westerloo, de pooier die ooit de harde porno officieel op de Nederlandse beeldbuis introduceerde, had onlangs twee gevallen van fraude op een van zijn zendertjes ontdekt. Twee! Dan heeft hij waarschijnlijk een halve minuut gekeken. Elke normale boerenhork die tien minuten naar die onzin kijkt ziet één grote criminele organisatie, die de boel grootschalig besodemietert. Dementen, analfabeten en goedgelovige kinderen tuinen in deze onzin en worden massaal verlost van hun laatste spaarcentjes. Dit meestal bij een woekeraar geleende geld stoppen ze in de varkens van de belspelletjesmaffia. Zieke Fons vertelde vorige week dat hij de door hem geconstateerde fraude niet langer pikt en dat hij producent Endemol keihard zou gaan aanpakken. Sterker nog: hij dreigde te stoppen met die ranzige oplichterij!! Ja Fons houdt van grote woorden. Inmiddels hebben ze hun geschil bijgelegd. Endemol houdt zich voortaan echt aan de belspelletjescode en zal de zaak niet meer flessen. Heerlijk woord: belspelletjescode.
Mag je stellen dat die commerciële omroepen criminele organisaties zijn? Ja, dat mag je stellen. Dus je zou kunnen zeggen dat Fons van Westerloo leiding geeft aan een criminele organisatie? Ja, dat kan je keihard roepen. Maar als RTL of Fons zelf je na deze beschuldiging voor het gerecht daagt dan verlies je het? Ik denk het wel. Ik vrees dat je dan wordt veroordeeld wegens smaad en dat je een schadevergoeding aan de oplichters moet betalen. Het leuke is dan wel dat er in alle kranten staat dat hij geen oplichter is, terwijl het hele Nederlandse volk weet dat hij het wel is. Een heel vies, ranzig oplichtertje zelfs. Sterker nog: Fons weet het zelf ook. Dag en nacht weet hij het. Overdag tilt hij allerhande kneuzen door ze voor te spiegelen dat ze gemakkelijk geld kunnen winnen en ’s nachts tilt hij allemaal eenzame mannen die dronken worstelen met hun erectie. Die mogen ook weer bellen of sms’en voor heel veel geld. Of ik het zou durven? Of ik Fons van Westerloo, John de Mol en meer van dat soort gajes oplichters zou durven noemen? Ja, ik zou het wel durven, maar ik vind het een beetje zonde van mijn tijd. Iedereen weet het al en iedereen weet het al jaren. Het is handiger om te zeggen dat dit soort geen oplichter is. Gewoon in de krant schrijven dat John de Mol en Fons van Westerloo geen oplichters zijn. Stel dat zij dit lezen dan denken ze zelf: Maar dat zijn we toch wel? We zijn alleen hele slimme oplichters, die binnen de mazen van de wet opereren. Maar we zijn het al jaren. Alleen mag een ander het officieel niet zeggen. Je mag ons van de rechter geen crimineel noemen, maar we zijn het in hart en nieren. Daarbij zijn we ook nog hele smakeloze oplichters.
Dus iemand die bij Talpa, SBS of RTL werkt is crimineel? Ja. Je mag het niet zeggen, maar het antwoord is ja. En dat weten ze zelf ook. Alles wat bij die zenders werkt weet dat ze onderdeel uitmaken van een club criminelen. Je houdt die gedachte stil in je hoofd, fluistert hem hooguit op een zwak moment tegen je geliefde, maar je gaat niet hardop in de kroeg roepen: „Ik werk voor een club laaienlichters!” Dus als je morgen een Talpatype tegenkomt dan ga je dat zeggen? Nee, dat zeg je niet. Dat weet diegene zelf wel.
Bijna niemand zegt tegen mij dat ik te dik ben, terwijl ik dat zelf heel goed weet. Iedere ochtend denk ik in de badkamerspiegel: zuip nou toch eens wat minder. Breng die kop weer terug naar ooit! En zo denken de Johnnen, Fonsen en andere oplichters iedere ochtend: ik ga weer een hele dag legaal frauderen en sneue mensen besodemieteren. Dat zeggen ze aan het ontbijt niet tegen hun geliefden. Die weten dat ook al lang. Dat zijn zaken die je niet meer bespreekt. Daar discussieerde je vroeger over. Nu is de commerciële gedachte: als ik ze niet til dan tilt een ander ze, dus laat mij ze maar tillen. Zo simpel is het.

Youp van ’t Hek

    • Youp