Televisie Overige Films

…Continuavano a chiamarlo Trinità/Trinity is Still my Name. De namen Carlo Pedersoli en Mario Girotti zullen weinig mensen iets zeggen. Het zijn de echte namen van het acteursduo dat samen in veel geestige films optrad: Bud Spencer en Terence Hill. Spencer ontleende zijn artiestennaam aan de door hem bewonderde Amerikaanse acteur Spencer Tracy. Hill leende de achternaam van zijn Amerikaanse vrouw Lori Hill. Ze acteerden voor het eerst samen in 1967, in de film Dio perdone Io no! (De duivel kent geen genade). De ‘vier vuisten’ speelden in veel knokfilms en films die de toen in zwang zijnde ‘spaghettiwesterns’ parodieerden. In het vervolg op hun eerdere succes They Call Me Trinity spelen ze twee broers die het per ongeluk een stel wapensmokkelaars moeilijk maken nadat ze hun stervende vader beloofd hebben echte outlaws te worden. (Enzo Barboni, 1971, I), Tien, 16.50-18.55u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg