Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk live programma, vanuit De Vereeniging in Nijmegen. Interview, discussie, confrontatie en livemuziek. Met cabaret van Kees van Amstel, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Roel Bloemen en Leo Alkemade. Columns van o.a. Micha Wertheim en Sander van Opzeeland. Radio 2, 12.05-14.05u.

Opera live. Adriana Mater is een opera over moord en bloedwraak, een hedendaagse tragedie. Het is de tweede opera van de Finse componiste Kaija Saariaho, waarvoor de Frans-Libanese schrijver Amin Maalouf het libretto schreef. Uitvoering door koor en orkest van de Nationale Opera van Parijs. Radio 4, 19.02-232.00u.

Opium. Aandacht voor de Franse actrice Isabelle Huppert n.a.v. een retrospectief, en de nieuwe roman van Ariëlla Kornmehl De familie Goldwasser ,waarin de dochter van een traditioneel joods gezin haar grote liefde, de niet-joodse Paul, ontmoet. Radio 1, 19.04-20.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek in gesprek met de cultureel-antropologe Agnes Jasper. Radio 1, 0.02-1.00u