Radio Voorkeur

Opium. Gast is actrice Sylvia Poorta die in de nieuwe voorstelling Onschuld bij het RO-theater een kinderloze vrouw speelt die vergeving vraagt voor de misdaden van haar niet-bestaande zoon. Verder vertelt de Vlaamse auteur David van Reybrouck over zijn roman Slagschaduw en aandacht voor het nieuwe Festival Classique dat van 15 t/m 17 juni in Den Haag zal worden gehouden. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio atelier. Gesprek met Peter en zijn vader André over de praktijk van tbs voor een jongen die daar zelf voor koos, maar nu niets meer te kiezen heeft. Radio 1, 21.04-22.04u.

Verum, bonum, pulchrum. Filosoof Coen Simon schreef een boek over lachen, een kenmerk van menselijkheid: Lachen om niets. Een absurde filosofie van de mens. Ineke de Feijter doet onderzoek naar media en mediagebruik en de soms ongemakkelijke positie van de godsdiensten in de mediacultuur. Zij stelt dat het geloofsverhaal sterk genoeg is om ook in de moderne beeldcultuur overeind te blijven. Verder aandacht voor de poëziebundel van Rob Schouten Spijsamen. Radio 5, 23.00-0.00u.