Rabo wil mogelijk af van Alex

Rabobank gaat beleggersbank Alex mogelijk verkopen. De bank liet gisteren in een korte verklaring weten de verschillende mogelijkheden voor Alex te bestuderen. Verkoop behoort tot de mogelijkheden.

Rabo nam Alex eind 2002 over van het Belgisch-Franse bankconcern Dexia, dat destijds zijn Nederlandse activiteiten afbouwde door de mislukking met aandelenleaseproducten. Rabobank zag met Alex mogelijkheden om te groeien met het aanbieden van beleggingsproducten via internet.

Alex richt zich vooral op actieve beleggers, die veel orders inleggen. Het bedrijf heeft ongeveer 100.000 klanten. In totaal bedient Rabobank ongeveer 600.000 particuliere beleggers.

Rabobank verklaarde gisteren „zeer tevreden” te zijn over de prestaties van Alex. „Maar net als alle andere financiële instellingen houdt de Rabobank Groep haar activiteiten regelmatig tegen het licht”, aldus de verklaring. Een woordvoerder van de bank wilde verder niets kwijt over de drijfveren van Rabobank om Alex mogelijk af te stoten.

Over enkele weken verwacht de bank meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van de beleggersbank. Rabobank treedt daarbij in overleg met de directie van Alex, die binnen Rabobank zelfstandig besluiten kan nemen.