PSV boekt in seizoen 2005-2006 financiële winst

EINDHOVEN, 24 maart. PSV heeft het voetbalseizoen 2005-2006 afgesloten met een winst van 2,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de club dat gisteren is bekendgemaakt. Het seizoen ervoor leverde nog een verlies van 10,8 miljoen euro op. De kentering is vooral te danken aan een positief resultaat op vergoedingssommen. De netto omzet van PSV daalde van 64,9 naar 62,9 miljoen euro. De totale bedrijfslasten verminderden met 3,1 miljoen euro tot 51,9 miljoen, exclusief de rentelasten van 8,2 miljoen euro. De inkomsten uit de Champions League, recettes en kwalificatiepremies, daalden met 6,1 miljoen euro naar 14,9 miljoen. Deze afname is het gevolg van de uitschakeling in de achtste finales door Olympique Lyon, terwijl het seizoen ervoor dat pas gebeurde in de halve finales door AC Milan. Voor het lopende seizoen verwacht PSV opnieuw een positief resultaat, onder meer op basis van de behaalde opbrengsten uit de Champions League.