Kritiek op lijst verbaast Vogelaar

Den Haag, 24 maart. Minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) vindt de kritiek van gemeenten op de lijst met 40 probleemwijken vreemd. Dat zei zij gisteren na afloop van de ministerraad. ”Ik weet niet beter dan dat er afstemming is geweest dat deze wijken erop hoorden”, zei Vogelaar. Ze heeft haar selectie begin deze week aan de gemeenten voorgelegd, die daar vervolgens op hebben gereageerd. Dat heeft nog tot een paar verschuivingen geleid. De gemeentes Amersfoort en Enschede stellen dat niet de juiste keuzes zijn gemaakt. Zij hadden liever andere wijken op de lijst zien staan. Vogelaar zal zondag beginnen met haar toer langs de veertig geselecteerde wijken. Ze blijft op uitnodiging van de gemeente Rotterdam overnachten in Hillesluis. Verder is Vogelaar maandag in de Tarwewijk en Bloemhof.