Elfde seizoen Southpark is op internet te zien

Ook voor Hadjar Benmiloud (Spunk) is de lente begonnen, want na een humorloze winter is er weer een nieuw seizoen van South Park

ZIJ GAAN DOOR: de vaste crew van South Park met de chef The character "Chef" (back) is shown in this undated publicity handout from the Comedy Central series "South Park". Soul music veteran Isaac Hayes, the voice talent for "Chef", announced March 13, 2006 that he was leaving the show citing its "inappropriate ridicule" of religion. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Comedy Central/Handout REUTERS

Na een lange winter humorloos lijden is South Park eindelijk toe aan het elfde seizoen. En bij South Park betekent dat niet dat ze er slechter op geworden zijn, in tegenstelling tot elke andere denkbare serie, mochten die het elfde seizoen al hálen.

De show die ooit begon als collage van de makers Trey & Matt, met niet meer ambities dan zo creatief mogelijk vloeken en Kenny zo wreed en bloederig mogelijk de dood te laten vinden, is uitgegroeid tot mythisch verschijnsel. Elke week komen Trey en Matt met een briljant, complex verhaal waarin ze actualiteiten op een belachelijke manier aan elkaar vastzetten en de wereld (Amerika) aanvallen met vlijmscherpe kritiek.

De eerste aflevering van seizoen elf gaat over de verbanning van het woord ‘niggerguy’ en blijft spannend dankzij een battle tussen Cartman en een pissige dwerg. Bovendien is de moraal waar elke aflevering traditioneel mee afsluit (‘Kyle... I think I’ve learned something today’) dit keer beter dan ooit.

South Park will never die. Het nieuwe seizoen is in Amerika op televisie en voor ons via internet te bekijken (http://allabout-sp.net/).

    • Hadjar Benmiloud