Droge week

We hebben een droge week voor de boeg. Bovendien is het volgende week een aantal dagen achtereen zonovergoten lenteweer met daarbij vrij hoge middagtemperaturen.

Voor het zover is, trekken er vandaag echter nog veel wolken over Nederland. Daaruit valt plaatselijk eerst nog een klein beetje regen of motregen, maar vanmiddag is het vrijwel overal droog. Tegen die tijd krijgt vooral het noorden wel af en toe zon. Bij een matige tot vrij krachtige noordoostelijke bries (kracht 5) wordt het tussen maximaal 11 en 14 graden.

Vanavond en vannacht breiden de opklaringen in het noorden zich langzamerhand zuidwaarts uit. De temperatuur daalt naar 4 tot 8 graden.

Morgenochtend komen in de zuidelijke provincies nog enkele wolkenvelden voor, maar op andere plaatsen schijnt de zon al flink en ‘s middags zal het overal zonnig zijn. De noordoostenwind is opnieuw matig, aan de kust en langs het IJsselmeer vrij krachtig. Het is iets zachter dan vandaag met maximaal 13 graden aan de kust tot plaatselijk 15 landinwaarts.

De periode maandag tot en met donderdag zal worden gekenmerkt door zonnig voorjaarsweer. Een vrij stevige oostelijke wind met kracht 3 tot 4 voert namelijk droge lucht aan. De middagtemperatuur pakt nog iets hoger uit en kan in het binnenland zo’n 16 graden bereiken.

‘s Nachts is het echter fris met minimumwaarden van 2 tot 5 graden.