De eeuw van mijn dochter

De eeuw van mijn dochter Toneel Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer maakt zijn toneeldebuut met De eeuw van mijn dochter, een politieke satire waarin Jeroen Krabbé trouwt met de weduwe Balkenende om premier te worden. Opgevoerd door Annette Speelt, met Jaap Spijkers en Nettie Blanken. „Pfeijffers beginsituatie is ijzersterk en geestig. En ook verder bevat zijn tekst veel staaltjes van baldadige humor, geestige verwijzingen naar actualiteit en de klassieken, en verfrissend spotten met de dramawetten. Maar veel verder dan de geestige beginsituatie is hij niet gekomen. Er is vrijwel geen drama. De boodschap, met veel herhalingen erin geramd, is te simpel.” Wilfred Takken, 19 maart 2007 Tournee t/m 16 mei. Inl. 070-3465272 of www.annettespeelt.nl Den Haag, 09-03-07. Beelden van de repetitie "De eeuw van mijn dochter" van Ilja L. Pfeijffer, bij Annette Speelt. Regie Anny van Hoof. Met Jaap Spijkers,Nettie Blanken, Thijs Romer, Michel Sluysmans,Eva duijvestein en Lidewij Mahler. Foto Leo van Velzen NrcHb.

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer maakt zijn toneeldebuut met De eeuw van mijn dochter, een politieke satire waarin Jeroen Krabbé trouwt met de weduwe Balkenende om premier te worden. Opgevoerd door Annette Speelt, met Jaap Spijkers en Nettie Blanken.

„Pfeijffers beginsituatie is ijzersterk en geestig. En ook verder bevat zijn tekst veel staaltjes van baldadige humor, geestige verwijzingen naar actualiteit en de klassieken, en verfrissend spotten met de dramawetten. Maar veel verder dan de geestige beginsituatie is hij niet gekomen. Er is vrijwel geen drama. De boodschap, met veel herhalingen erin geramd, is te simpel.”

Wilfred Takken, 19 maart 2007

Tournee t/m 16 mei. Inl. 070-3465272 of www.annettespeelt.nl