300

film300 Reclamefilmer Zack Snyder maakte met 300 een speelfilm over de slag bij Thermopylae (480 vChr.), gebaseerd op de strip van Frank Miller (SinCity). Grieken of Perzen van vlees en bloed zijn nauwelijks te bespeuren in deze uit de computer getoverde achtbaan van bloed en wapengekletter. „De strip 300 grossiert in vierkante koppen, groteske grimassen, inktzwarte schaduwen, monumentaal bevroren actiescènes. De film 300 is dat in het kwadraat. Het is, als je het zo bekijkt, zelfs een geweldige stripverfilming. De film ziet er fenomenaal uit, voor wie gelooft in een testosteronverslaafde wereld. Of voor wie de oudheid niets kan schelen. 300 Is een oorlogszuchtige film.” Dana Linssen, 21 maart 2007. In 73 bioscopen. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION Courtesy of Warner Bros. Ent.

Reclamefilmer Zack Snyder maakte met 300 een speelfilm over de slag bij Thermopylae (480 vChr.), gebaseerd op de strip van Frank Miller (SinCity). Grieken of Perzen van vlees en bloed zijn nauwelijks te bespeuren in deze uit de computer getoverde achtbaan van bloed en wapengekletter.

„De strip 300 grossiert in vierkante koppen, groteske grimassen, inktzwarte schaduwen, monumentaal bevroren actiescènes. De film 300 is dat in het kwadraat. Het is, als je het zo bekijkt, zelfs een geweldige stripverfilming. De film ziet er fenomenaal uit, voor wie gelooft in een testosteronverslaafde wereld. Of voor wie de oudheid niets kan schelen. 300 Is een oorlogszuchtige film.”

Dana Linssen, 21 maart 2007.

In 73 bioscopen.