Wilders: mijn critici zaaien haat en agressie

Fractievoorzitter Geert Wilders (PVV) vindt dat zijn critici een klimaat scheppen voor een politieke aanslag. Dat zegt Wilders in het Nederlands Dagblad. Volgens Wilders is er een „sfeer ontstaan van haat en agressie”. „In dit klimaat kan iemand denken dat buitenwettelijke middelen geoorloofd zijn om mij en mijn mensen af te stoppen. Ik zeg het hard: mijn critici zijn er medeverantwoordelijk voor als er iets verschrikkelijks gebeurt.”

Wilders reageert op uitspraken van onder meer oud-Tweede Kamerlid Mohamed Rabbae tijdens een debat aan aan de Universiteit van Amsterdam. Rabbae noemde Wilders een „islamracist”, maar riep moslims op zich niet door Wilders te laten provoceren. Deze week heeft de voormalig Amsterdamse wethouder Michael van der Vlis (PvdA) de website www.tegenhaatzaaien.nl geopend.

Op die website staat dat het ‘comité tegen haatzaaien’ vindt „dat de Wildersen niet moeten worden doodgezwegen, wel dat ze glashelder en zonder meebuigerij moeten worden tegengesproken”. Volgens Wilders, die de afgelopen weken veel in de publiciteit kwam na kritiek op Kamerleden en bewindspersonen met een dubbele nationaliteit, is er een complot gesmeed vanuit het „linkse nest” om hem als racist neer te zetten.