Vrijspraak na heronderzoek in coffeeshopmoord

Den Bosch, 23 maart. Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag de 25-jarige Eindhovenaar M.G. vrijgesproken van de moord op een 35-jarige coffeeshophouder uit Eindhoven. Het slachtoffer werd in de nacht van 21 op 22 november 2004 bij zijn coffeeshop in de rug geschoten door een scooterrijder. Het hof achtte niet bewezen dat G. de scooter bereed. Het gerechtshof heropende vorig jaar het onderzoek naar de moord omdat het onvolledig was geweest. Familieleden en vrienden van G. en van het slachtoffer raakten twee weken geleden na afloop van de zitting slaags. Dat was voor het hof reden bij de uitspraak extra veiligheidsmaatregelen te treffen. Vandaag werd er vanuit de publieke tribune met stoelen gegooid en werden er beledigingen naar de rechters geroepen.