Vogelgriep gevaar voor Bengaalse kip

Vogelgriep gevaar voor Bengaalse kip Dhaka, 23 maart. Een man sorteert eieren op een markt in Dhaka. Op een kippenboerderij in de buurt van de Bengaalse hoofdstad is recentelijk het vogelgriepvirus H5N1 ontdekt, dat dodelijk kan zijn voor mensen. Zo’n 30.000 kippen op de boerderij zijn geslacht. Eerder deze maand werd al bekend dat kippen op een andere boerderij in Bangladesh massaal het leven lieten, waarna de autoriteiten alle dieren hebben geslacht. Om te voorkomen dat het vogelgriepvirus het land zou binnenkomen, had Bangladesh al kippenproducten uit vijftig landen geweerd. Een uitbraak van H5N1 zou volgens de Bengaalse autoriteiten verwoestend zijn voor de kippenindustrie. In het land zijn zo’n 150.000 kippenboerderijen met een jaarlijkse omzet van 625 miljoen euro, zo’n 1 procent van het bruto binnenlands product van Bangladesh. Foto Reuters A man sorts eggs at a market in Dhaka March 23, 2007. Bangladesh said on Thursday the H5N1 bird flu virus had been detected in poultry near the capital Dhaka. REUTERS/Rafiqur Rahman (BANGLADESH) REUTERS