VN-chef schrikt van explosie Irak

VN-chef schrikt van explosie Irak Bagdad. VN-chef Ban Ki-moon – op bezoek in Bagdad – kromp even ineen toen een katjoesja-raket insloeg op ongeveer 50 meter afstand vanwaar hij net een persconferentie gaf samen met de Iraakse premier Nouri Al-Maliki. Een onbekende journalist dook achter de stoelen. Niemand raakte gewond. Het gebouw waar de persconferentie plaats had schud en de ramen trilden toen de raket met een luide explosie landde in de zogenaamde Groene Zone. In dit zwaar bewaakte gebied aan de rivier de Tigris zetelt de Amerikaanse ambassade, evenals de Iraakse regering. De raket werd afgevuurd vanuit een shi’itische wijk aan de overzijde van de rivier. Ban was in Bagdad voor een verrassingsbezoek. Het was de eerste keer dat hij Irak aandeed. Foto’s Reuters A combination of video grabs (L-R, top to bottom) shows U.N. Secretary-General Ban Ki-moon reacting to an explosion during a news conference in Baghdad March 22, 2007. Ban was left shaken but unhurt on Thursday on his first visit to Baghdad after a Katyusha rocket landed just metres from a building where he was giving a news conference. REUTERS/Al-Hurra via Reuters Television (IRAQ) MANDATORY CREDIT TO AL-HURRA NO ARCHIVES NO SALES Reuters