Vanaf zondag zonnig en zacht

Er is fraai lenteweer in aantocht. Vanaf zondag zal het zonnig en (zeer) zacht zijn. Dit hebben we te danken aan een sterk hogedrukgebied boven Scandinavië, waardoor met een oostelijke stroming droge, zachte lucht wordt aangevoerd.

Vanavond zijn er tijdelijk opklaringen, vannacht raakt het opnieuw bewolkt met later een spat regen. Het koelt in het binnenland tot ongeveer 3 graden af. De wind blijft noordoostelijk en matig, langs de kust (vrij) krachtig, kracht 5 à 6.

Morgen blijft het een groot deel van de dag bewolkt en in de ochtend valt er hier en daar een klein beetje regen of motregen. ’s Middags zal het droog zijn en misschien dat in de noordelijke provincies de zon al wat doorbreekt. De noordoostenwind neemt nauwelijks af en is aan zee en op het IJsselmeer opnieuw vrij krachtig. Het wordt tussen maximaal 8 graden in Zuid-Limburg en 13 graden in Groningen.

In de nacht naar zondag verdwijnen de wolkenvelden en dus worden dan de opklaringen breder. Zondag overdag zal het vervolgens overwegend zonnig zijn bij maximumtemperaturen van 13 tot 15 graden. Wel waait er nog altijd een noordoostelijke wind, dan met kracht 3 tot 5.

Volgende week blijft het, waarschijnlijk tot en met donderdag, zonnig lenteweer en is het nog iets zachter met middagtemperaturen van maximaal 14 tot 17 graden. De wind is veelal matig en oostelijk.