Televisie Overige Films

The Watcher (Joe Charbanic, 2000, VS). Ranzige formulethriller waarin seriemoordenaar Keanu Reeves de op hem jagende agent James Spader treitert. Ook met Marisa Tomei. RTL7, 20.30-22.10u.

* American Psycho (Mary Harron, 2000, VS/Canada). Christian Bale blijkt de ideale belichaming van de psychotische seriemoordenaar die zijn ongelimiteerde machtspositie als Wall Street-yuppie gebruikt om dood en verderf te zaaien. Regisseuse Harron biedt een bijna feministische interpretatie van Bret Easton Ellis’ bestseller en presenteert de hoofdpersoon als een niet realistisch symbool van een naar bewijzen van bestaansrecht hongerende mentaliteit. RTL7, 22.10-0.10u.

Black Cat, White Cat (Emir Kusturica, 1998, Joegoslavië/Frankrijk/Duitsland). In Venetië met Zilveren Leeuw voor beste regie bekroonde, grootscheepse slapstickkomedie over zwendelende, zingende en dansende zigeuners. Een soort ‘Flodder’ aan de Donau. België 2, 23.50-2.00u.

* Confessions of a Dangerous Mind (George Clooney, 2002, VS/Canada/Duitsland). Het briljante debuut van acteur Clooney over de tv-producent Chuck Barris, die beweert dat hij ook nog moordenaar in opdracht van de CIA was. Barris was verantwoordelijk voor spelshows als The Dating Game en The Newlywed Game, die tot op heden de basis vormen voor de programmering van televisiezenders. Met flamboyante streken laat Clooney zien dat er lijnen lopen tussen de entertainmentmachinerie en de oorlogsindustrie. Met Clooney zelf, Sam Rockwell, Drew Barrymore, Julia Roberts, Rutger Hauer. BBC2, 0.40-2.25u.

In Dreams (Neil Jordan, 1999, VS). Stuurloze psychologische griezelfilm met Annette Bening als kinderboekenschrijfster met voorspellende dromen over kindermoorden. BBC1, 1.40-3.15u.