Televisie Film van de Dag

Scène uit de film Broken Wings (K’nafayim Shvurot) Photo prise lors du tournage du film "Broken wings" de Nir Bergman. Le film sort le 05 mai 2004 sur les écrans français. AFP

Broken Wings/K’nafayimShvurot. Dit debuut van de Israëlische regisseur Nir Bergman gaat over de gevolgen van de plotselinge dood van een echtgenoot en vader. Elk reactie bij zo’n groot verlies passeert de revue: verdriet, verwarring, woede, ontkenning en acceptatie. De vijf leden van het gezin Ulman, moeder en vier kinderen, worden gekoppeld aan een van deze emoties. Dat heeft iets schematisch, evenals de verdere uitwerking van het verhaal. Ondanks ontroerende momenten durft Bergman er niet een echt melodrama van te maken. Langzaam stuurt hij zelfs aan op een feelgoodeinde: nadat elk gezinslid eerst een persoonlijke crisis heeft doorstaan, komt de familie bijeen om nog sterker uit een laatste aanslag op het verwerkingsvermogen te komen. Toch zit de film vol scherp geobserveerde momenten en worden alle rollen mooi gespeeld.(Nir Bergman, 2002, Israël), Ned. 2, 0.00-1.25u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg