Samen met Merle naar Texel

Deze week: Rotterdam

Plek: Sophia Kinderziekenhuis

Deze week: Rotterdam Plek: Sophia Kinderziekenhuis Wie: Rieteke Peteroff (30) Wat: secretaresse Raad van Bestuur van het Erasmus MC Krant: de Volkskrant Tv: Grey’s Anatomy Radio: Radio 4 Website: www.hotmail.com Foto Luciana Caputo nrc next, Morgen pagina 31 Caputo, Luciana

Wie: Rieteke Peteroff (30)

Wat: secretaresse Raad van Bestuur van het Erasmus MC

Krant: de Volkskrant

Tv: Grey’s Anatomy

Radio: Radio 4

Website: www.hotmail.com

Wat ben je aan het doen?

„Ik kom net van de orthodontist van het Sophia Kinderziekenhuis. Samen met Merle hier, mijn dochtertje van drie maanden.”

De orthodontist? Nu al?

„Merle heeft een open lipje. Ze noemen het ook wel hazenlip, maar dat vind ik zo’n rotwoord. Officieel heet het schisis.”

Onderzoekje?

„Ja, we hebben net een afdruk van Merle’s mond laten maken. Je weet wel, dat je in zo’n hap klei moet bijten.”

Hoe vond Merle het?

„Verschrikkelijk. Ze begon heel hard te gillen.”

Wat voor kindje is het?

„Merle is een heel blij, vrolijk meisje. Ze wordt ook al een beetje ondeugend, heeft door dat ze dingen sóms naar haar hand kan zetten. Een echt spookie.”

En hoe gaat het nu verder?

„De orthodontist blijft tot haar achttiende de belangrijkste behandelaar. Merle’s kaak moet nog dichtgroeien. Op een gegeven moment krijgt ze daarvoor een beugel. Dus moeten we regelmatig terug voor zo’n afdruk.”

Steeds die hap klei?

„Joh, op dag twee heeft ze al de eerste afdruk moeten maken. En over twee weken is de operatie. Voor de buitenkant, om het lipje dicht te maken.”

Wat zou je morgen nou het liefst doen?

„Mmh... die operatie is best heftig. Pas drie maanden, dan al onder narcose. Ik heb ouderschapsverlof, maar mijn man moet gewoon werken. Het liefst zou ik met zijn drieën een week naar Texel gaan. De oom van mijn man – Bernard – heeft daar een huisje. Heel gezellig, met open haard, bad en sauna. Het ligt bij De Koog. Van de boot, gewoon linksaf. Als je de straat oversteekt, zit je tussen de duinen.”

Strandwandelen?

„Strandwandelen. Uitwaaien. Lekker koken. Een goede wijn erbij.”

En Merle?

„Die slaapt dan.”

Eppo König

    • Eppo König