Radio Voorkeur

Desmet live. Historica Amanda Kluveld bespreekt de roman Tjon van Theodor Holman; schrijver Joep Schrijvers praat over het boek Handorakel of de kunst van de voorzichtigheid door Baltasar Gracián (1601-1658); historicus Chris van der Heijden onderzoekt met wie Geert Wilders is te vergelijken; Max Pam citeert in zijn rubriek Ketter en Geest berichten uit de krant die interessant zijn voor ‘goddelozen’. Verder een gesprek over Zuid-Afrika n.a.v een reis van Stephan Sanders en Fleur Bourgonje. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Organist Jacques van Oortmerssen over het Christian Müller-orgel van de St.Bavokerk in Haarlem dat hij uitkoos voor een opname van het orgelwerk van Johann Sebastian Bach. Het wereldberoemde orgel is bespeeld door door onder anderen Mozart, Händel en Mendelssohn. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa luna. Socioloog Julie Feldbrugge werkte 38 jaar in tbs-klinieken. Zij geeft commentaar op de actuele tbs-discussie rond de resocialisatieperiode, het gebruik van geweld door begeleiders en schadevergoedingen. Radio 1, 0.04-0.45u.