Protest tegen te lage pensioenen

Protest tegen te lage pensioenen Sofia, 23 maart. Gepensioneerde Bulgaren protesteren tegen de pensioenuitkeringen van de overheid. Sinds drie maanden komen de ouderen iedere donderdag samen in het centrum van de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Pensioenorganisaties kondigden vandaag aan dat als de uitkeringen niet omhooggaan, de ouderen niet gaan stemmen met de Europese parlementsverkiezingen in mei. Ze eisen minimaal 55 procent van het bedrag dat ze kregen als werknemer. De gemiddelde gepensioneerde in Bulgarije ontvangt 140 leva (70 euro) per maand. Foto AP Bulgarian pensioners shout anti government slogans during a protest in Sofia, Thursday, March 22, 2007. For almost three months pensioners have been protesting every Thursday to demand an increase of their pensions. The average pension in Bulgaria is 140 leva (euro70; US$93), and many of the 2.3 million pensioners live in poverty. (AP Photo/Petar Petrov) Associated Press