Oerbos in Polen

Oerbos in Polen De Rospuda-vallei is onderdeel van het oerbos in Polen. Een gebied waar mensenhanden niets hebben kunnen verpesten. Bijna, want de Poolse Verkeersdienst is in het Noord-Oosten begonnen met het kappen van bomen. Ze wil er grote grijze snelwegen bouwen, dwars door de vallei heen. Die gaan deel uitmaken van een snelweg die van Warschau naar Helsinki loopt. In het beschermde gebied leven otters, bevers, lynxen, wisenten en veel bijzondere vogelsoorten. Een snelweg richt onherstelbare schade aan voor de dieren én voor de planten. Ondanks dat de Rospuda-vallei een beschermd natuurgebied is en het verboden is om er zomaar in de aarde te wroeten, gaan de Poolse autoriteiten toch door met kappen. (foto AFP) (FILES) - A file picture taken 10 August 2006 shows a view of the Rospuda Valley area, 200 km north-east from Warsaw. The European Commission asked an EU court 21 March 2007 to order Poland to halt road works in the ecologically fragile part of the country's northeast. AFP PHOTO/FILES/REPORTER/RAFAL NYTKO AFP

De Rospuda-vallei is onderdeel van het oerbos in Polen. Een gebied waar mensenhanden niets hebben kunnen verpesten. Bijna, want de Poolse Verkeersdienst is in het Noord-Oosten begonnen met het kappen van bomen. Ze wil er grote grijze snelwegen bouwen, dwars door de vallei heen. Die gaan deel uitmaken van een snelweg die van Warschau naar Helsinki loopt. In het beschermde gebied leven otters, bevers, lynxen, wisenten en veel bijzondere vogelsoorten. Een snelweg richt onherstelbare schade aan voor de dieren én voor de planten. Ondanks dat de Rospuda-vallei een beschermd natuurgebied is en het verboden is om er zomaar in de aarde te wroeten, gaan de Poolse autoriteiten toch door met kappen. (foto AFP)