Jonge kunstjournalisten

Niemand kan nog beweren dat de jeugd van tegenwoordig niet geïnteresseerd is in kunst en cultuur. Afgedwongen toneelbezoeken in het kader van het vak Cultureel en Maatschappelijke Vorming blijken nergens voor nodig. De website van jongerenpersbureau Deadline bewijst dat jong Nederland wel degelijk zijn weg naar de musea en filmhuizen vindt. Op de site geven journalisten in de leeftijd van vijftien tot vijfentwintig hun mening over kunst, cultuur en lifestyle. De recensies, achtergrondverhalen en interviews zijn krachtig en scherp geschreven. De jongens en meisjes van Deadline pakken onderwerpen op die gevestigde media misschien niet de moeite waard vinden en laten zien wat hun generatie boeit – of juist niet. Zo is op deadline.nl een recensie over het initiatief Liefde in de stad te vinden, een campagne die probeert de liefde in de hoofdstad te bevorderen. Verder: de strip Barbara als lekkere wc-literatuur, de tentoonstelling Asterix en de Romeinen en een interview met de MovieSquad jongerenjury van het Filmfestival Rotterdam. En tips, tips, tips voor leuke boeken, dansvoorstellingen en concerten. Op deze website hoef je je geen seconde te vervelen.

Meer informatie op www.deadline.nl