Internet Voorkeur

Meteoalarm website

Extreem weer. Vandaag, op Wereld Meteorologische Dag, is een nieuwe website geopend die in één oogopslag laat zien waar in Europa de komende paar dagen gevaarlijk of extreem weer wordt verwacht. De site is ontwikkeld door Eumetnet, het netwerk van Europese weerdiensten. Het initiatief wordt gesteund door de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), waarbij alle landen zijn aangesloten. De waarschuwingen op deze site zijn afkomstig van de verschillende publieke weerdiensten in Europa. Nederland wordt vertegenwoordigd door het KNMI in De Bilt zodat ook de Nederlandse waarschuwingen en het weeralarm op deze site te vinden zullen zijn. Waar mensen ook zijn en welke taal ze ook spreken: de pictogrammen op de site maken meteen duidelijk om welk gevaar het gaat. Denk maar aan overstromingen, lawines, een sneeuwstorm, extreme kou, hoogwater, hevig onweer, hittegolven, bosbranden of mist. De omschrijvingen en de toelichting kunnen in 17 verschillende talen worden gekozen. Op de website krijgt elk land de kleur die bij de waarschuwingfase past: rood voor zeer gevaarlijk, waarbij rekening moet worden gehouden met uitzonderlijke maatregelen, oranje voor risicosituaties en geel voor potentieel gevaar.

Meer informatie op: www.meteoalarm.eu