Hevige gevechten in Congolese hoofdstad

Kinshasa. In de Congolese hoofdstad werd gisteren hevig gevochten tussen het Congolese leger en milities van Jean-Pierre Bemba.Deze voormalige rebellenleider en presidentskandidaat bij de vorig jaar gehouden verkiezingen weigert gehoor te geven aan de eis om zijn militie te ontbinden. De halfnaakte militieleden, gewapend met pijl en boog en geweren, namen de straten rond het huis van Bemba in. Het Congolese leger stuurde versterkingen. Inwoners van Kinshasa hoorde hevige vuurgevechten en artillerievuur. Het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen. Voorafgaand aan de verkiezingen van 2006 werd afgesproken dat alle vroegere rebellenleiders hun persoonlijke legertjes zouden ontbinden. Maar sinds begin vorige week heeft Bemba duidelijk gemaakt dat hij geen afstand wil doen van zijn manschappen.