Duitse rechter: slaan mag van de Koran

Rotterdam. In Duitsland is grote ophef ontstaan over het besluit van een rechter om zich tijdens een proces te beroepen op de Koran. De vrouwelijke rechter, die prompt van de zaak is gehaald, rechtvaardigde de mishandeling van een vrouw door haar islamitische echtgenoot. De zaak speelde voor de rechtbank in Frankfurt. Een Duitse vrouw van Marokkaanse komaf had daar toestemming gevraagd om te scheiden van haar uit Marokko afkomstige man, door wie zij geslagen zou worden en met de dood bedreigd. Haar verzoek werd afgewezen want, zo verklaarde de rechter, in de Marokkaans-islamitische cultuur ”is het niet ongewoon dat de man jegens de vrouw een recht op tuchtiging uitoefent”. Politici en media van links tot rechts veroordeelden het optreden van de rechter.