Darters naar rechter voor prijzengeld

De tien darters die in februari deelnamen aan het Masters of Darts-toernooi in Hengelo, stappen naar de rechter. Organisator P&H Events heeft nog steeds het prijzengeld, een totaalbedrag van 150.000 euro, niet uitbetaald. Advocaat Jos Stevens, die de darters vertegenwoordigt, hoopt dat de rechter een faillissement zal uitspreken.

„De organisatie heeft niet gereageerd op de twee brieven die ik inmiddels heb verstuurd. Ik verwacht in april nog een faillissement voor P&H Events uit te kunnen lokken”, zei Stevens vandaag. Het is de vraag of de darters dan alsnog geld krijgen. „De curator moet bekijken of er nog liquide middelen over zijn.”

Daarom wil Stevens ook een bodemzaak tegen P&H Events beginnen om de personen achter de vennootschap persoonlijk aansprakelijk te kunnen stellen. Alleen is dat een vrij langdurige zaak.

Hoofdsponsor Keukenconcurrent heeft in elk geval aan zijn financiële verplichtingen voldaan, aldus Stevens. De raadsman denkt dat P&H Events te maken kreeg met teleurstellende bezoekersaantallen. „Maar ja, dat risico kan je natuurlijk niet bij de spelers neerleggen.”

Behalve Raymond van Barneveld (de winnaar van het toernooi), Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Roland Scholten en Vincent van der Voort, deden de Engelse darters Phil Taylor, Wayne Mardle, Colin Lloyd, Mervyn King en Peter Manley mee aan het toernooi. Hen was een startpremie van 10.000 euro beloofd. (ANP)