Broeikaseffect

Het wordt steeds warmer in Nederland. Warmere winters en zomers. Door de schadelijke afvalstoffen uit auto’s en fabrieken komen er gaten in de ozonlaag. De poolkappen smelten waardoor Nederland voor een deel onder water komt te staan. Maar wat moeten we er nou tegen doen?

Als het zo door gaat met het klimaat, dan zullen er in plaats van 13 miljoen mensen 94 miljoen mensen slachtoffer worden van overstromingen. Door de warmere temperaturen zullen veel diersoorten uitsterven. Ook komen er meer bosbranden en meer woestijnen. Een ander gevolg van de klimaatverandering is dat er te weinig schoon zoetwater is. Vooral het Midden-Oosten, de Sahel en Australië krijgen hier veel problemen mee.

De Nederlandse regering stimuleert bedrijven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook stimuleren ze de bevolking om roetfilters op hun uitlaten te plaatsen. Maar tot nu toe zijn er nog maar weinig maatregelen genomen om de uitstoot van broeikasgassen echt tegen te gaan.

Milieunieuws van Maurits Booij en Tom Bijen, 12 en 13 jaar, uit Roden.