Bos: Weekend schendt privacy

Wouter Bos overweegt het weekblad Weekend te dagvaarden. Het blad publiceerde deze week foto’s van hem en zijn kinderen. Bos vindt de foto’s een inbreuk op zijn persoonlijke levenssfeer en noemt de publicatie „onrechtmatig”. Hij eist opheldering van Weekend. Bos is, in tegenstelling tot een aantal andere politici, absoluut gehecht aan zijn privacy. Hij is beschikbaar voor publiciteit, maar wil dat zijn gezin er buiten blijft. Zo poseerde hij in 2004 met een lege kinderwagen om een fotograaf van een roddelblad tevreden te stellen en voor zijn huis weg te krijgen. In datzelfde jaar oordeelde de rechtbank in Amsterdam in de zaak van Willem-Alexander en Máxima tegen weekblad Privé dat ‘bekende Nederlanders’ er recht op hebben in hun eigen woning met rust te worden gelaten. Privé had foto’s gepubliceerd van de villa van het paar in Wassenaar. De rechtbank oordeelde de foto’s ‘onrechtmatig’ en ze moesten worden vernietigd. (ANP)