Aeroflot wil A350`s van Airbus kopen

Moskou/Parijs, 23 maart. De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft gisteren een intentieverklaring getekend voor de aankoop van 22 Airbus A350-XWB-langeafstandsvliegtuigen. De cataloguswaarde van de order bedraagt meer dan 5 miljard dollar (3,8 miljard euro). Airbus zal de toestellen naar verwachting leveren tussen 2014 en 2017. De nieuwe Airbus A350-XWB (Extra Wide Body) komt in 2013 voor het eerst op de markt. Aeroflot gaat verder tien Airbus-vliegtuigen van het type A330 leasen. Aeroflot-topman Valeri Okulov zei vorige week al dat de overeenkomst binnen enkele weken zou worden getekend. Het nieuwe langeafstandstoestel van Airbus moet de concurrentie aangaan met de nieuwe 787 Dreamliner van Boeing. Aeroflot liet vorige maand nog weten dat de onderhandelingen met Boeing zijn opgeschort.