6 redenen om uit te gaan

Luce

Visscherplein 75, UtrechtTelefoon (030) 233 30 08Keuken open 18.00-22.30Gem. prijs 3-gangen à la carte 33,50 euroCategorie: hip

Op de kleine, wekelijks wisselende kaart prijken de meest verrassende en verrukkelijke combinaties. Alles is een lust voor het oog en de smaakpapillen. Vooral de antipasti zijn een openbaring: opvallende en spannende gerechten naar keuze, met of zonder vlees en vis. In de seventies inrichting met een modern sausje, beweegt de bewust nonchalant geklede bediening zich gemakkelijk voort. Een delight in Utrecht.

uitstekend | De gerechten zitten mooi in elkaar. De bediening lijkt wat druk, maar pakt alles goed op. Wat is het toch heerlijk dat als je uit eten gaat het lijkt alsof je er al jaren komt. Wij voelden ons er thuis. Onze avond was meer dan goed, petje af. (07-03-2007 P. T. te Nieuwegein)

uitstekend | Dit is een van de beste restaurants van Utrecht. Alles vers en het niveau is constant. Hier word je nog eens verrast door de keuken met mooie en spannende gerechten. De mensen die hier werken hebben passie voor het vak en weten wat zij doen. (15-01-2007 W. L. te Utrecht)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 HUMORLEZING

What the *bleep* is so funny?

Rotterdam: Erasmus Universiteit (Aula). Vrijdag 19.30-21.30u. Toegang: gratis. Voertaal: Engels. Reserveren: www.erasmuspodium.nl

Filosoof en arabist Tariq Ramadan spreekt vanavond over de complexe rol en betekenis van humor in de interculturele samenleving. Hoe verhouden gevoel voor humor, vrijheid van meningsuiting, creatieve zelfkritiek en intercultureel samenleven zich tot elkaar? Is een recht op belediging nodig voor een succesvolle integratie? Debat met: prof. dr. Dick Douwes, prof. dr. Han Entzinger, dr. Giselinde Kuipers en dr. Henk Oosterling. Column: Mohammed Benzakour. Muziek: Shades of Spirit Trio.

3 KUNST

Culturele Zondag

Utrecht. Zondag van 11.15 tot 17.15 uur. Inl: www.culturelezondagen.nl.

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en de Universiteit Utrecht (UU) houden een Culturele Zondag met het thema ‘Transformatie’. Ruim 450 studenten en medewerkers transformeren de binnenstad in een decor vol muziek en theater, mode en nieuwe media, kennis en debat. Met o.a. een experimentele modeshow in de Domkerk, een debat over de dilemma’s van intellectueel eigendomsrecht, installaties en live optredens in het statige Academiegebouw en een lezing, geïllustreerd met historische lesplaten, over 100 jaar kunstgeschiedenis.

4 MUZIEKFESTIVAL

Berlin Ruft An

Den Haag: Paard van Troje. Vrijdag 20.30-05.00u. Kaarten: 13,50 ex. fee. Inl/res: www.berlinruftan.com

Vanavond vindt in poptempel Paard van Troje de eerste editie van het nieuwe festival Berlin Ruft An plaats. Tijdens deze avond en nacht kun je kennismaken met de Berlijnse muziekscène. Krautrock, indiepop, blues, electrofunk, minimal techno, acid en industrial disco gebracht door zo’n 11 bands, dj’s en live acts uit Berlijn, o.a. Angie Reed, Egotronic, Gods of Blitz, The Scandals, Redshape, Kraftpost, My My, A Guy Called Gerald en Candie Hank.

5 THEATER

Mug Inn

Den Bosch: Verkadefabriek. Vrijdag & zaterdag 20.30u. Inl/res: 073-6818150; www.verkadefabriek.nl

Mug met de Gouden Tand brengt het toneelstuk Mug Inn. Bertie is een barfly met vrouwenkrullen en een babyface, Diederik is ook al van de verkeerde kant, en de afgetobde alleenstaande moeder Merel behoort al net zo min tot de Hollandse doorsnee burgerij als de Turkse horecaondernemer Ergün. Zij ontmoeten elkaar in een door Ergün gerund café, met een zeer aan de Nederlandse smaak aangepaste eikenhouten toog.

6 EVENEMENT

Week van de Populaire Cultuur

Amsterdam: De Balie & Bitterzoet. Van 23 t/m 30 maart. Entree: 5 euro. De infowarrooms zijn gratis toegankelijk. Res: www.debalie.nl

De Balie en Bitterzoet presenteren een achtdaagse zwerftocht langs de populaire cultuur. Met westerse popcultuur in ontwikkelingslanden, populaire schotelantennecultuur, eigentijds sterrenactivisme, de psychologie van alleenstaande vrouwen, social software, vallende Saddambeelden en een discussieprogramma op muziek. Vanavond (20.30u) in de Balie: het Infowarroom openingsdebat.