6 redenen om thuis te blijven

Virtueel balletje meppen: Virtua Tennis 3

Virtua Tennis 3

PlayStation 3, Xbox 360 (65 euro), pc (45 euro)

Er zijn twee tennisgiganten in de game-industrie. Een daarvan is de relatieve nieuwkomer Top Spin, de ander is de veteraan Virtua Tennis die nu zijn derde deel kent. Het knappe van Virtua Tennis is dat het een echte arcade game is, met de diepgang van een tennissim. Dat betekent dat de controle bewust simpel is gehouden, zodat iedere speler al snel een virtueel balletje kan meppen, maar dat de game tegelijkertijd meer lagen kent. Het spel huisvest vele spelopties: fotorealistische topspelers die je tijdens je wereldtournee uitnodigen voor een potje dubbelen, diverse vrij te spelen voorwerpen zoals tennisrackets, zonnebrillen en kledingsetjes. Maar ook minigames en uiteenlopende online mogelijkheden. Tenminste, dat laatste geldt alleen voor de pc en Xbox 360. De PlayStation 3 versie ontbeert iedere vorm van online mogelijkheden en dat is toch wel een klein dompertje. Gelukkig vormen de singleplayer mogelijkheden en de hilarische minigames voor behoorlijk wat speluren, maar het online spelen tegen Virtua fans van vlees en bloed is toch het leukst. (JM)

2 Voetbal

Nederland-Roemenië

SBS 6, morgen 19.30-22.25u. (wedstrijd begint om 20.30u.)

Sinds zijn aanstelling is het selectiebeleid van bondscoach Marco van Basten het onderwerp van menige discussie in het café, thuis voor de televisie en in de media. De voetbalkenners en -liefhebbers zijn kritisch. Maar voorlopig staat het Nederlands elftal ongeslagen bovenaan in de poule voor de EK-kwalificatie. Voor de wedstrijd tegen Roemenië, de nummer drie in de poule, haalde de bondscoach Ibrahim Afellay (PSV) en Danny Koevermans (AZ) bij de selectie, zij zouden morgen in De Kuip hun debuut voor Oranje kunnen maken. In plaats van Edwin van der Sar (de aanvoerder van het Nederlands elftal is niet tijdig hersteld van een kuitblessure) zet Van Basten Ajax-keeper Maarten Stekelenburg op doel, zo werd gisteren bekend. Henk Timmer begint op de bank. SBS 6 zendt de interland live uit en in De Derde Helft (rond 23.50 uur) blikken Edward van Cuilenborg en AZ-trainer Louis van Gaal terug. (HR)

3 Film

Confessions of a dangerous mind

BBC 2, 0.40-2.25u.

Dat George Clooney kan acteren is algemeen bekend. Maar in deze film laat hij tevens zijn regisseurskunsten zien. Confessions of a dangerous mind is gebaseerd op de biografie van de Amerikaanse tv-producent Chuck Barris. Barris beweerde dat hij tijdens de Koude Oorlog, in opdracht van de CIA, tientallen spionnen heeft uitgeschakeld. Met Rutger Hauer in de rol van een koelbloedige moordenaar.

4 zwarte komedie

Nighty night

Canvas, 22.45-23.15u.

In de zwarte komedie Nighty night volgen we het leven van de Britse Jill. Deze dame, de eigenaresse van een schoonheidssalon, heeft een nare karaktereigenschap: ze is erg egoïstisch. Zo egoïstisch dat ze de terminale ziekte van haar man aangrijpt om haar eigen leven op de schop te nemen. Terwijl haar man vecht tegen kanker, flirt Jill met de getrouwde buurman. Bovendien schrijft ze zich in bij een relatiebureau.

5 Zoeken

Stamboomonderzoek

www.familysearch.org

De meeste mensen weten nog net wie hun overgrootouders waren. Maar daar houdt de kennis met betrekking tot het voorgeslacht meestal wel op. Via de website familysearch.org is het mogelijk om voorouders die eeuwen geleden leefden, op te sporen. De database is van de mormoonse kerk, en telt de grootste collectie familiegegevens ter wereld. Momenteel staan er ruim één miljard individuen in de gegevensbank geregistreerd. Het doen van een stamboomonderzoek is gemakkelijk. Voer als zoekterm een achternaam, en eventueel meer gegevens, zoals een voornaam, geboortedatum of land van herkomst, in en de databank vindt de vermoedelijke stamvader van de desbetreffende familie. Familysearch.org vult dit gegeven aan met een lijst van andere afstammelingen. Wanneer je op een naam klikt, kun je zien van wanneer tot wanneer die persoon leefde en wie zijn of haar ouders waren. (RH)

6 Online shoppen

Startpagina Flavourites

www.flavourites.nl

Ben je een serieuze webshopaddict, stop dan NU met lezen. Want webshopsters (ja, natuurlijk: vrouwen) opgelet: dit is een verslavend leuke site. Levensgevaarlijk. Deze zoetsappige, heerlijke, vrolijke, frisse, fruitige, om-verliefd-op-te-worden startpagina verwijst meteen door naar een heleboel aangesloten sites. En daar is alles te koop wat je altijd al wilde hebben of waarvan je niet eens wist dat je het wilde hebben. Kortom: instant bevrediging, niets staat je nog in de weg. Als je niet uitkijkt geef je hier in tien minuten honderden euro’s uit. Een kleine greep uit het aanbod van deelnemende webshops (met tegenzin, want deze site is zo leuk dat je ’m het liefst lekker voor jezelf houdt voor zwakke momenten, troostmomenten of juist beloningsmomenten): kleding, tassen, sieraden, zepen, schoenen, kinderdingetjes, cadeautjes, design, kunst, alles. Meer in het leven heb je echt niet nodig. (VL)