Zand om een smeulend lijk te doven

Zand om een smeulend lijk te doven Mogadishu. Inwoners van de Somalische hoofdstad Mogadishu staan rond een smeulend lijk van een Somalische soldaat. Bij hevige gevechten tussen Somalische opstandelingen enerzijds en Ethiopische en Somalische soldaten anderzijds zijn gisteren zeker zestien doden gevallen, onder wie ten minste zes soldaten. De opstandelingen hebben de lijken van de soldaten door de straten van Mogadishu gesleept. Daarna staken ze de lichamen in brand, terwijl omstanders de gedode soldaten met stenen bekogelden. De gevechten begonnen gisteren voor zonsopgang, toen Somalische en Ethiopische soldaten een door opstandelingen gecontroleerde wijk in het zuiden van Mogadishu binnengingen in een poging hun greep op de hoofdstad te vergroten. Het is duidelijk wie de opstandelingen precies zijn. Een anonieme Somalische regeringsfunctionaris zegt dat de militaire operatie gericht was tegen de Habr Gedir clan, die delen van Mogadishu in handen heeft. De clan steunde de Islamitische Rechtbanken die tot eind december de macht hadden in Mogadishu en het zuiden van Somalië. Volgens getuigen waren de gevechten van gisteren de zwaarste sinds de Somalische regeringstroepen met steun van Ethiopië de Islamitische Rechtbanken verdreven. (AP) Foto Mustafa Abdi/AFP Residents of Mogadishu gather around the smoldering body of a Somali soldier that was killed during heavy fighting in Somalia's capital 21 March 2007. At least 14 people including six soldiers were killed Wednesday as deadly fighting raged in southern Mogadishu, sparked by an attack on an Ethiopian military base, witnesses and an AFP correspondent said. AFP PHOTO / Mustafa Abdi AFP

Inwoners van de Somalische hoofdstad Mogadishu staan rond een smeulend lijk van een Somalische soldaat. Bij hevige gevechten tussen Somalische opstandelingen enerzijds en Ethiopische en Somalische soldaten anderzijds zijn gisteren zeker zestien doden gevallen, onder wie ten minste zes soldaten. De opstandelingen hebben de lijken van de soldaten door de straten van Mogadishu gesleept. Daarna staken ze de lichamen in brand, terwijl omstanders de gedode soldaten met stenen bekogelden. De gevechten begonnen gisteren voor zonsopgang, toen Somalische en Ethiopische soldaten een door opstandelingen gecontroleerde wijk in het zuiden van Mogadishu binnengingen in een poging hun greep op de hoofdstad te vergroten. Het is duidelijk wie de opstandelingen precies zijn. Een anonieme Somalische regeringsfunctionaris zegt dat de militaire operatie gericht was tegen de Habr Gedir clan, die delen van Mogadishu in handen heeft. De clan steunde de Islamitische Rechtbanken die tot eind december de macht hadden in Mogadishu en het zuiden van Somalië. Volgens getuigen waren de gevechten van gisteren de zwaarste sinds de Somalische regeringstroepen met steun van Ethiopië de Islamitische Rechtbanken verdreven. (AP)