Uitgeverij 521 stapt uit de Foreign Media Group

Rotterdam. De vertrekkende personeelsleden van de Foreign Media Group (FMG) hebben een bestemming gevonden. Dinsdagmiddag werd de oprichting van de Dutch Media Group bekendgemaakt. Kinderboekenschrijfster Carry Slee is met haar uitgever Thille Dop naar het nieuwe bedrijf overgestapt. Ook salesmanager Martijn Griffioen en uitgevers Harold de Croon en Arjan Weenink (Uitgeverij 521) stappen over. In totaal vertrekken bij FMG elf mensen. De leegloop bij de Foreign Media Group volgt op de komst van een nieuwe investeerder, H2 Equity Partners. De nieuwe algemeen directeur van de groep, Patrick Kalverboer, leidt een reorganisatie die de bedrijfsonderdelen van de groep beter op elkaar moet afstemmen. FMG is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Vorig jaar lag de omzet van het bedrijf rond de 100 miljoen euro, die van het onderdeel Foreign Media Books wordt geschat op ruim 10 miljoen.