Transportministers willen project Galileo vlottrekken

BRUSSEL, 22 MAART. - Acht bedrijven die het ruimte-navigatieprogramma Galileo mogen uitvoeren, moeten voor 10 mei stappen ondernemen om hun onderlinge problemen op te lossen. Dat is de uitkomst van een vergadering van Europese ministers van Transport vandaag in Brussel. De ministers willen dat het ambitieuze ruimteproject van de Europese Unie snel wordt vlotgetrokken. Onlangs werd duidelijk dat het project vertraging dreigt op te lopen. Minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) zei onlangs dat de betrokken bedrijven hun positie versterken ten koste van elkaar. De ministers eisen dat de bedrijven snel de samenwerking structureren en dat ze een topman aanstellen. Het project is voor Nederland extra van belang, omdat de regering Galileo mogelijk wil gebruiken om in 2011 rekeningrijden in te voeren.